Niets komt voor niets!

OK, voor niets gaat wel de zon op. Verder weinig.

Vooropgesteld: ik doe heel graag mijn best voor mijn klanten. Stop veel energie in een traject. Soms iets te veel uren – dat kan beter – maar ik krijg er veel voor terug, vooral flow.

Waar ik slecht tegen kan: mensen die mij benaderen met een hulpvraag rond Engels en vervolgens achterover gaan leunen. Zo van: regel het maar. Natuurlijk, je betaalt voor mijn begeleiding. Maar dat is het: begeleiding! Ik kan het niet vóór jou doen, ik kan alleen naast je lopen, uitleg geven – desnoods 100 keer – aanmoedigen, helpen met tips, oefeningen en feedback en complimenten geven als je vooruitgang boekt.

Je Engels wordt niet beter als jij niet zelf aan de slag gaat

Je zult ook nooit goed zwemmen totdat je in het water springt, al heb je de schoolslag nog zo vaak droog geoefend. En autorijden leer je immers ook pas echt nádat je je rijbewijs hebt gehaald, door deel te nemen aan het verkeer?

Geduld loont

Ik ben niet van de quick fix. Elk leerproces vraagt om oefening, dus ook Engels. De een heeft meer tijd nodig dan de ander. Je hoeft heus geen dagdeel vrij te nemen, al is het voor sommigen ’n aanrader.

Hoe dan wel?

Ik help je korte tijdblokjes te plannen in je agenda, om te oefenen. Ik reik materialen aan. Ik geef suggesties hóe je het kunt doen. Maar uiteindelijk moet jij het doen, je moet aan de slag! Het allerbelangrijkste is mindset. Je moet de wil hebben om te verbeteren en de bereidheid je daarvoor in te spannen. Niet de klus bij mij leggen – en dus buiten jezelf! – maar verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leerproces. Stapje voor stapje.

Mij huur je in om je te helpen. Zodat het echt resultaat oplevert. Want dát wil je.