Conversatielessen

In een groepje van maximaal 8 personen ga je wekelijks met anderen in gesprek tijdens de conversatieles Engels. We praten samen over de meest uiteenlopende onderwerpen, met aandacht voor het Engels van alledag. Gezelligheid en plezier staan voorop, en al doende verbetert je spreekvaardigheid. Je woordenschat wordt breder, je uitspraak gaat vooruit en je zelfvertrouwen groeit. De conversatielessen worden aangeboden in blokken van 7 weken.

Iedere conversatieles Engels heeft een unieke inhoud

We laten ons bij onze conversatieles Engels inspireren door nieuwsartikelen, filmpjes, foto’s en voorwerpen. Eigen inbreng wordt aangemoedigd en alle onderwerpen zijn bespreekbaar. Een cursusboek gebruiken we bewust niet!

Je wordt in de conversatieles gestimuleerd jezelf op een ontspannen manier verder onder te dompelen in het Engels. Na iedere les krijg je leuke en soms verrassende huiswerkopdrachten. Ik help je verder met tips en opdrachten. Je kunt hierin zover gaan als je zelf wilt! Mocht je liever privéles volgen, dan kan dat natuurlijk ook.

De conversatielessen vinden plaats in Capelle aan den IJssel.

Conversatielessen:

€ 130 per blok van 7 lessen.

Blok 4: 10 september t/m 22 oktober 2024
Blok 5: 12 november t/m 17 december 2024 (verkort blok)

Na ieder blok is er een lesstop van 2 weken.

* Deze diensten worden op maat gemaakt.
Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing.

“Iedere week werd een ander onderwerp besproken."

“Ik heb meer dan 4 jaar conversatie Engels bij Take The Plunge gevolgd. Het 1e halfjaar privé om mijn niveau op te hogen. Daarna in een groepje ruim 3,5 jaar conversatie Engels gedaan. Het was altijd een gezellige groep. De les gaat in een ontspannen sfeer met de nadruk op leren vrijmoedig Engels te spreken. De structuur van de les is afwisselend met variaties van onderwerpen. Het huiswerk beperkte zich vooral tot wekelijks een aantal nieuwe woorden te leren die in de les gebruikt werden. Wil je je Engels spreken verbeteren dan kan ik Take The Plunge je zeer aanraden. Daar krijg je geen spijt van!”

Leen de Jongh

“ Je Engelse conversatieskills worden op een speelse manier verbeterd"

Ik heb anderhalf jaar conversatielessen gevolgd bij Sandra. Het is een zeer goede en gezellige manier om je woordenschat snel uit te breiden. Sandra geeft op een leuke manier les, er komen totaal geen boeken aan te pas. Je Engelse conversatieskills worden op een speelse manier verbeterd door allerlei interactieve acties zoals bijvoorbeeld een spel. Uiteraard oefen je veel tijdens de les en wordt er veel gelachen! Helaas wordt het voor mij te ver weg omdat ik ga verhuizen, anders had ik het zeker nog heel lang volgehouden!

Diana Monteny

“Waag de sprong.” Je zult er zeker geen spijt van krijgen!"

‘De conversatielessen van Sandra zijn leerzaam en gezellig. Met een groepje medecursisten zit je bij haar thuis rond de tafel en wordt er anderhalf uur Engels gesproken. De sfeer is relaxt, fouten maken is geen probleem en er wordt veel gelachen onder het genot van koffie/thee en verse baksels. Elke week oefen je thuis met opgegeven huiswerk dat in de les besproken wordt. Sandra is heel creatief in het gebruik van verschillende werkvormen zowel bij het huiswerk als in de lessen. Concreet heeft mij dat o.a. het volgende opgeleverd: De lessen hebben mijn woordenschat van de Engelse taal enorm vergroot alsmede het gebruik van Engelse uitdrukkingen en gezegdes. Ik ben mij veel meer bewust geworden van de tijdsvormen die ik moet gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer ik iets vertel dat iets in het verleden is gebeurd. De vervoeging van onregelmatige werkwoorden is iets wat steeds terug komt. Op een gegeven moment gebruik je ze goed zonder erbij na te denken. Als ik niet op een woord kan komen, heb ik geleerd om creatief te denken en iets op een andere manier te zeggen. Het geeft zelfvertrouwen als je Sandra goed begrijpt, wanneer zij dingen uitlegt of opdrachten geeft. Kortom ook je passieve woordenschat wordt steeds groter. En dat alles resulteert in durf en vertrouwen in jezelf om Engels te spreken. Zou je dus om wat voor reden dan ook je Engels willen verbeteren, dan zou ik zeggen: “Waag de sprong.” Je zult er zeker geen spijt van krijgen!’

Else-Marijke Ittmann