Over mij

Mijn naam is Sandra Langenberg. Ik woon en werk in Capelle aan den IJssel en ik heb twee volwassen kinderen.

Mijn kinderen zijn bewust tweetalig opgevoed en geschoold. Als mens, ouder en docent ervaar ik dagelijks de meerwaarde die het heeft om je vrij en met zelfvertrouwen te bewegen in een wereldtaal als het Engels.

Ik werk vanuit kracht en met passie. Ik houd ervan mensen enthousiast te maken en te inspireren en mijn liefde voor het Engels breng ik het liefst ontspannen en met humor over. Andere dingen waar ik blij van word zijn: koken, reizen, natuur, lezen, dansen en yoga.

Een stukje geschiedenis

Engels speelt al bijna 35 jaar een grote rol in mijn leven. Ik werkte als zelfstandig vertaler en in het bedrijfsleven en had daarbij veel contact met Engelse bedrijven. In Gabon (Afrika) gaf ik Engelse les aan jonge kinderen. Weer terug in Nederland stond ik 10 jaar als docent Engels voor de klas op havo/vwo. Als coördinator was ik betrokken bij de opzet en ontwikkeling van een tweetalig vwo. In november 2011 startte ik mijn eigen bedrijf: Take The Plunge! Dit geeft me optimaal de mogelijkheid mijn kennis en ervaring te combineren met mijn eigen visie op onderwijs en anderen daarvan te laten profiteren.

Ik nodig je uit mijn enthousiasme te komen delen in een kleinschalige en gezellige omgeving!

Mijn visie op leren

Je leert het beste en het meest natuurlijk wanneer je je op je gemak voelt. Volwassenen laten zich vaak verlammen door hun angst om fouten te maken. Daardoor gaan ze oefening mijden. En dat is nu juist wat ieder mens nodig heeft bij het leren: kilometers maken!

Met Take The Plunge! creëer ik een omgeving die als prettig en veilig wordt ervaren. Hier is het geen punt om fouten te maken. Daar leer je juist van!

Belangrijk vind ik de sfeer. In de groepsconversatieles wordt veel gelachen en er is belangstelling voor elkaar. De wekelijkse lessen worden zo een moment waar cursisten naar uitkijken en dat is de beste motivatie! De privélessen hebben hetzelfde ontspannen karakter.

The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it and join the dance.

Allan W. Watts