Lekkere lyrics

Luister jij ook graag muziek? Van die Engelse popliedjes die zo lekker in het gehoor liggen en die je gemakkelijk meezingt? Niet dat je altijd stilstaat bij wat je zingt, maar toch…

Heerlijk: volume op tien en dan zonder nadenken hard meeblèren! Doe ik ook graag.

Doe meer met muziek!

Wist je dat je muziek, en vooral lyrics – de songtekst – ook voor andere doelen kunt inzetten? Om je Engels te verbeteren bijvoorbeeld. Niet alleen leuk, ook nuttig.

Om te beginnen kun je de songtekst opzoeken op internet. Google eenvoudig op titel + lyrics. Zo wordt meezingen nóg makkelijker. Waarschuwing: je komt er misschien ook achter dat je sommige woorden al jarenlang verkeerd zingt… 😉

Help je geheugen

Je ziet nu de woorden uitgeschreven staan. Voor je geheugen is het prettig bij wat je hoort een (woord)beeld te hebben. Dan herken je dezelfde woorden later eenvoudiger als je ze in een ander verband leest of hoort. Ongemerkt vergroot je zo heel relaxed je woordenschat.

Focus op inhoud

Je kunt je ook verdiepen in waar het liedje nu echt over gaat. Lees de tekst eens door. Begrijp je de boodschap? Zoek af en toe een woord op dat je echt niet kent of snapt, maar alleen als je vast komt te zitten. Uit de context afleiden is vaak al voldoende.

And last but not least…

Je kunt lyrics zelfs gebruiken om grammatica te onderzoeken. Daarvoor kun je de tekst printen, maar met een online marker gaat het ook. Zo kun je werkwoordstijden markeren met verschillende kleuren, of bekijken hoe de vragende vorm is. Je kunt trouwens ook werkwoorden met een vast voorzetsel (phrasal verbs) markeren en de betekenis raden of opzoeken.

Ook ‘anders’ aan de slag met Engelse (pop)muziek en wil je daar hulp bij? Neem voor deze en andere begeleiding bij Engels contact met me op!